تشنج بعد از سکته مغزی یکی از علائم و عوارض بعد از سکته مغزی می باشد که در بعضی از بیماران سکته مغزی اتفاق می افتد و بیماران سکته مغزی در روزهای اولیه ی پس از سکته مغزی بیشتر در معرض تشنج قرار دارند و از این رو اقدامات درمانی برای جلوگیری از وقوع تشنج بسیار مهم می باشد و باید جز الویت های درمانی بیمارانی که احتمال تشنج در آنها وجود دارد باشد.

سکته مغزی باعث آسیب به مغز می شود و عملکرد طبیعی مغز را تحت تاثیر قرار می دهد، در اثر سکته مغزی خونرسانی به یک منتطقه از مغز مختل می شود و این عدم خونرسانی به مغز باعث آسیب و یا حتی مرگ سلول های مغزی می شود. تشنج نیز در اثر آسیب مغزی بعد از CVA رخ می دهد و در بیمارانی که CVA آنها شدید بوده است، احتمال تشنج بعد از CVA نیز بسیار بالا می باشد.

در بسیاری از موارد تشنج باعث افزایش اختلالات حرکتی و عملکردی بیمار سکته مغزی می شود و به اصطلاح بیماران سکته مغزی بعد از تشنج دچار پسرفت می شود و شدت عوارض بعد از سکته مغزی در آنها افزایش می یابد و از این رو روش های جلوگیری  در الویت می باشد. تشنج در بیماران مختلف به گونه های متفاوتی رخ می دهد و اصولا با انقباض عضلانی شدید و قفل شدن دست و پا و فک، سفید شدن چشم ها، حرکات تکانشی و خیره شدن ها و عدم توانایی صحبت و تکلم به صورت موقتی و در عرض چند دقیقه رخ می دهد و در افراد مختلف با علائم مختلفی بروز می کند و علائم تشنج در همه ی افراد یکسان نیست.

احتمال وقوع در روزهای اولیه بعد از سکته مغزی بالا می باشد و اکثر افراد در چند ماه اول بعد از سکته مغزی امکان دارد که دچار تشنج بشوند و در فقط در بعضی از بیماران ممکن است امکان وقوع تشنج تا 2 سال بعد از استروک وجود داشته باشد. در روزهای اولیه سکته مغزی به دلیل اینکه مغز دچار آسیب شده است و عملکرد طبیعی مغز مختل شده است احتمال وقوع بسیار بالا می باشد و بعد از اینکه مغز ترمیم شد و حرکات و عملکرد بیمار سکته مغزی بهبود یافت، احتمال وقوع تشنج کاهش می یابد.

"درمان

چه عواملی باعث افزایش احتمال وقوع تشنج بعد از سکته مغزی می شود؟

یکسری از عوامل احتمال وقوع تشنج در CVA را افزایش می دهند و باید از این موارد اجتناب کرد تا بیمار سکته مغزی دچار تشنج نشود، چون در بعضی موارد تشنج می تواند آسیب های فراوانی را به بیمار STROKE  وارد کند. در زیر تعدادی از مواردی که احتمال وقوع تشنج را بالا می برند را برایتان آورده ایم.

  • عدم مصرف مرتب و به موقع داروهای ضد تشنج
  • بی خوابی و خستگی شدید
  • استرس و فشارهای روانی شدید
  • رژیم غذایی نامناسب و عدم دریافت مواد مغذی بعد از سکته مغزی
  • عدم درمان علائم و عوارض سکته مغزی
  • وارد شدن شوک های عصبی
  • زمین خوردن ها و سایر مواردی که باعث وارد شدن شوک به بیمار سکته مغزی می شود

درمان تشنج پس از CVA

بهترین راهکار درمانی و جلوگیری از تشنج بعد از CVA، داروهای ضد تشنج می باشد که توسط متخصص مغز و اعصاب تجویز می شود و مصرف این داروهای تا یک مدت بعد ازCVA الزامی می باشد و هر زمان پزشک متخصص تجویز کند، مصرف داروهای ضد تشنج متوقف می شود و این زمانی اتفاق می افتد که پزشک تشخیص دهد دیگر احتمال وقوع تشنج وجود ندارد. برای بیماران  بسیار مهم می باشد که داروهای ضد تشنج را به صورت مرتب مصرف کنند.

به غیر از روش درمانی دارویی و داروهای ضد تشنج سایر روش های پیشگیری از تشنج نیز وجود دارد که در کنار درمان های دارویی باید رعایت شود، رژیم غذایی مناسب و مواد غذایی دارای پتاسیم نیز برای کاهش تشنج موثر می باشد. توانبخشی سکته مغزی و درمان بی حرکتی اندام ها بعد از سکته مغزی نیز به کاهش تشنج کمک می کند و هر چقدر بهبودی پس از سکته مغزی حاصل شود احتمال وقوع تشنج کاهش می یابد.

کنترل استرس و فشارهای روانی و در آرامش بودن جلوی تشنج پس ازSTROKE را می گیرد و از این رو به بیماران توصیه می شود که از نظر روحی و روانی در وضعیت مطلوب باشند تا درمان حداکثری بعد از CVA حاصل شود. همچنین محیط خانه برای بیمار سکته مغزی باید مناسب سازی شود تا وی در آرامش کامل فعالیت های خود را انجام دهد. تنظیم الگوی خواب بعد از سکته مغزی و کافی به جلوگیری از تشنج کمک می کند.

1 دیدگاه. همین الان خارج شوید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

مشاوره در واتس آپ