سکته مغزی در همه ی افراد به صورت یکسان نیست و هر کدام از بیماران سکته مغزی، علائم و عوارض مختلفی را دارند، بی حسی بدن و فلج شدن اندام بعد از سکته مغزی در اکثر بیماران سکته مغزی رخ می دهد، سکته مغزی معمولا باعث بی حسی یک سمت بدن می شود و اندام های یک سمت بدن بی حرکت و بی حس می شود و درجات این بی حسی و فلجی یک سمت متفاوت است و به شدت سکته مغزی و فاکتورهای مهم دیگر بستگی دارند. در اکثر بیماران راه رفتن بعد از سکته مغزی در الویت می باشد و بیماران سکته مغزی در تلاش اند تا هر چه سریعتر توانایی راه رفتن را به دست بیاورند، از این رو درمان بی حسی پا بعد از سکته مغزی از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.

اکثر افراد سالم راه رفتن را امری ساده می پندارند و حتی در مورد اینکه توانایی راه رفتن چقدر پیچیده می باشد و نیازمند هماهنگی حرکتی بین عضلات پا و ارتباط عصب و عضله و کاردرد طبیعی مغز برای راه رفتن است نمی اندیشند. انسان ها زمانی به ارزش راه رفتن پی می برند که دچار آسیب و یا دچار سکته مغزی شوند و راه رفتنشان مختل شود. پاها نقش اساسی در راه رفتن را دارند و عضلات پا باید به صورت هماهنگ کار کنند تا ما بتوانیم به درستی راه برویم و عضلات پا باید به اندازه کافی باید قوی باشند تا وزن بدن را تحمل کنند. ولی با همه ی این تفاسیر در کنار کارکرد سالم پا، سلول های مغزی نیز به درستی سیگنال های عصبی را صادر کنند تا عضلات پا فعالیت کنند و در صورت مختل شدن عملکرد طبیعی مغز، راه رفتن میسر نمی شود.

سکته مغزی باعث آسیب سلول های مغزی می شود و در نتیجه عمل ارسال سیگنال های عصبی و پردازش مغز دچار اختلال می شود و از این رو بی حسی پا بعد از سکته مغزی رخ می دهد. بی حسی پا بعد از سکته مغزی درجات مختلفی دارد و در بعضی بیماران پا مقداری حرکت  دارد و در برخی بیماران که سکته مغزی شدید داشته اند پا هیچ گونه حرکتی ندارد. بیماران سکته مغزی ادعا می کنند وقتی که می خواهند پا را حرکت دهند، پا فرمان پذیری ندارد و احساس می کنند که پایشان بسیار سنگین شده است و در اختیار خودشان نیست. از این رو درمان بی حسی پا بعد از سکته مغزی یکی از دغدغه های اصلی بیماران سکته مغزی می باشد.

حرکت پا بعد از سکته مغزی

روش های درمان بی حسی پا بعد از سکته مغزی؟

برای درمان عوارض سکته مغزی نیاز به مجموعه درمان های پزشکی، دارویی، توانبخشی می باشد، همچنین از سایر روش های درمانی نیز می توان بهره برد ولی این سه روش درمانی که بیان کردیم در درمان سکته مغزی موثر تر می باشد و در اغلب موارد این سه درمان در کنار هم انجام می شود تا حداکثر بازده ی درمانی حاصل شود.

عمده درمان مشکلات حسی و حرکتی به کمک توانبخشی سکته مغزی انجام می پذیرد که شامل، گفتادرمانی سکته مغزی، کاردرمانی سکته مغزی و فیزیوتراپی سکته مغزی می باشد. تمرینات توانبخشی سکته مغزی که توسط متخصصان این حیطه برای بیماران سکته مغزی انجام می شود یکی از بهترین راهکارهای درمان مشکلات حسی و حرکتی سکته مغزی می باشد و تاثیر حداکثری در درمان سکته مغزی را دارد و از بهترین روش های درمان بی حسی پا بعد از سکته مغزی می باشد.

بازتوانی سکته مغزی شامل تمرینات تقویتی و کششی، تمرینات تعادلی، استفاده از مدالیته ها و دستگاه ها، استفاده از روش های جبرانی برای انجام فعالیت ها و… می باشد. توانبخشی باعث ارتقاء توانایی های حسی و حرکتی در بیماران سکته مغزی می شود و راه رفتن بعد از سکته مغزی به کمک توانبخشی میسر می شود.

مراحل درمان بی حسی پا بعد از سکته مغزی؟

بهبودی پس از سکته مغزی دارای مراحل مختلف است و در هر مرحله نیازمند مدالیته های درمانی به می باشد و توانبخشی سکته مغزی نیز در هر مرحله به صورت متفاوت انجام می شود و بسته به پیشرفت بیمار سکته مغزی و نیاز های وی در هر مرحله، توانبخشی سکته مغزی ارائه می شود. به طور کلی مراحل درمان بی حسی پا بعد از سکته مغزی به این صورت می باشد که اول حس درد به اندام ها  و پا برمی گردد، سپس مقداری حرکت در پا ایجاد می شود و به کمک تمرینات توانبخشی سکته مغزی و به خصوص تمرینات کاردرمانی سکته مغزی این حرکات تقویت می شود و قدرت عضلات پا در بیمار سکته مغزی بیشتر می شود. توانبخشی به افزایش دامنه ی حرکتی پا کمک می کند و جلوی خشکی و اسپاسم عضلات پا را می گیرد.

بعد از اینکه قدرت عضلات افزایش پیدا کرد نوبت به استفاده ی کاربردی از اندام ها می رسد. عملکرد اصلی پا در راه رفتن می باشد و هدف متخصص توانبخشی آموزش مهارت راه رفتن به بیمار سکته مغزی می باشد، اکثر بیماران سکته مغزی اگر تحت توانبخشی اصولی و منظم قرار بگیرند توانایی راه رفتن را به دست می آورند. با بهبودی بیمار سکته مغزی مشکلات حسی بعد از سکته مغزی نیز برطرف می شود و به مرور انواع حس ها به پای بیمار سکته مغزی باز می گردند و مراحل درمان بی حسی پا بعد از سکته مغزی تکمیل می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

مشاوره در واتس آپ