در مواردی که سکته مغزی شدید باشد ممکن است علائم حیاتی و سطح هوشیاری بیمار سکته مغزی کاهش یابد و کما بعد از سکته مغزی اتفاق بیافتد. سکته مغزی همانند یک شوک تمام علائم حیاتی بدن را تحت تاثیر قرار می دهد و بر عملکرد و رفتار بیمار تاثیر می گذارد. سکته مغزی زمانی اتفاق می افتد که خونرسانی به مغز مختل شود و در اثر عدم خونرسانی به مغز، اکسیژن و مواد مغذی به مغز نمی رسد و سلول های مغزی دچار آسیب و یا حتی مرگ می شوند.

عدم خونرسانی به مغز در اثر سکته مغزی به دلیل وجود لخته ی خون در مسیر خونرسانی مغز و بسته شدن رگ های خونی(سکته مغزی ایسکمیک) و یا پارگی رگ هی خونی مغز در مسیر خونرسانی سلول های مغزی(سکته مغزی هموراژیک) می باشد. به هر حال سکته مغزی از هر نوعی که باشد باعث آسیب به سلول های مغزی و در نتیجه باعث اختلال عملکردی در بدن می شود و در مواردی می تواند علائم حیاتی بدن را تحت تاثیر قرار بدهد و سطح هوشیاری بیمار سکته مغزی کاهش یابد و در نتیجه بیمار سکته مغزی به حالت اغما و یا کما برود.

مغز مسئول اعمال و رفتار می باشد و حتی نفس کشیدن و ضربان قلب ما نیز تحت تاثیر عملکرد مغز می باشد و در صورت آسیب مغز تمام این اعمال می تواند تحت تاثیر قرار بگیرد. حالت اغما و یا بیهوشی می تواند از علائم سکته مغزی شدید باشد و زندگی بیمار سکته مغزی را تحت تاثیر قرار بدهد و بر طول عمر بعد از سکته مغزی تاثیر گذار می باشد.

کما و بیهوشی در سکته مغزی

کما چیست و چگونه اتفاق می افتد؟

کما به حالتی گفته می شود که فرد در پایین ترین حد هوشیاری قرار دارد و نسبت به تحریکات و محیط ، کمترین واکنش را نشان می دهد و یا حتی هیچ گونه واکنشی از خود بروز نمی دهد، بیماری که در حالت کما قرار دارد قادر به صحبت کردن نیست و یه صدا ها واکنش نمی دهد. در حالت کما فرد زنده است و مغز او تقریبا فعال می باشد و تنفس بعد از سکته مغزی دچار مشکل می شود و به بیمار سکته مغزی دستگاه اکسیژن متصل می شود و شرایط وی تحت کنترل است تا دچار مرگ نشود. اصطلاحا به حالت کما و اغما، مرگ موقتی می گویند.

کما می تواند در اثر آسیب مغزی، همانند سکته مغزی، ضربه مغزی، خونریزی مغزی و… که مغز دچار آسب می شود اتفاق بیفتد. همچنین افت شدید قند خون در اثر دیابت،نرسیدن اکسیژن به مغز و آسیب مغزی،بروز عفونت،مسمومیت و عوارض داروها نیز می تواند باعث به کما رفتن افراد باشد.

مدت زمان بیهوشی و کما بعد از سکته مغزی

برای اینکه بیمار سکته مغزی از حالت کما و مرگ موقتی خارج شود فاکتورهای مختلفی را می توان در نظر گرفت و به مقدار زیادی به شدت سکته مغزی بستگی دارد و وجود بیماری های زمینه ای دیگر نیز می توانند در این امر تاثیر گذار باشند. بازه ی زمانی که می توان برای بیمار سکته مغزی  برای خروج از حالت اغما در نظر گرفت از یک هفته تا الی چند ماه می تواند متغییر باشد. زمان تقریبی خارج شدن بیمار سکته مغزی از کما قابل پیش بینی نمی باشد و پزشک متخصص با ارزیابی وضعیت بیمار سکته مغزی می تواند بهتر به این سوال جواب بدهد ولی باز هم به طور قطعی نمی توان در این مورد اظهار نظر کرد.

در موارد شدیدتر امکان دارد بیمار سکته مغزی از حالت کما خارج نشود و دچار مرگ بعد از سکته مغزی بشود، بنابراین بیمارانی که به حالت کما و بیهوشی می روند شرایط سختی را سپری می کنند و همچنین همراهان و خانواده بیمار نیز تحت تاثیر این شرایط سخت قرار می گیرند. همچنین افرادی بوده اند که از کما خارج شده اند و بهبودی خود را به دست آورده اند، از این رو نباید خانواده و اطرافیان امید خود را از دست بدهند.

1 دیدگاه. همین الان خارج شوید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

مشاوره در واتس آپ