دوران نقاهت بعد از سکته مغزی بستگی به عوامل گوناگونی دارد که در این مقاله به این موارد تاثیر گذار در مدت زمان درمان سکته مغزی و بهبودی بعد از سکته مغزی اشاره می کنیم. سکته مغزی انواع گوناگونی دارد و همه سکته مغزی ها شبیه به هم نیستند و از این رو مقایسه بیماران سکته مغزی با یکدیگر کار اشتباهی می باشد و هر بیمار شرایط منحصر به فردی دارد و روند درمان و بهبودی وی متفاوت با سایر بیماران سکته مغزی دارد.
سکته مغزی امکان دارد در سمت راست و یا چپ مغز اتفاق بیافتد و وسعت آسیب مغزی در بیماران مختلف متفاوت می باشد. همچنین بسیار مهم می باشد که سکته مغزی در کدام ناحیه از مغز اتقاق افتاده است و چه مقدار از مغز در اثر سکته مغزی آسیب دیده است. هر منطقه از مغز مسئول یکسری از عملکرد های خاص در بدن می باشد و با آسیب به آن ناحیه از مغز، عملکرد های مربوط به آن ناحیه مختل می شوند.
دوران نقاهت و بهبودی بعد از سکته مغزی بستگی به عوامل مختلف دارد و همچنین سن و سلامت جسمی و فیزیکی و بیماری های زمینه ای در مدت زمان درمان بعد از سکته مغزی تاثیر گذار می باشد. با این حال به طور کل درمان سکته مغزی در افراد مختلف از یک ماه تا یک الی دو سال زمان می برد. همچنین دسترسی به خدمات درمانی بعد از سکته مغزی و همچنین انجام توانبخشی سکته مغزی که شامل، فیزیوتراپی سکته مغزی، کاردرمانی سکته مغزی و گفتاردرمانی سکته مغزی می باشد در سرعت روند درمان سکته مغزی بسیار موثر می باشد و بیماران سکته مغزی که زیر نظر پزشکان و متخصصین توانبخشی سکته مغزی هستند، بسیار سریع تر به نتیجه می رسند و بهبودی بعد از سکته مغزی را به دست می آورند.
عوامل تاثیر گذار بر دوران نقاهت بعد از سکته مغزی
همانطور که در ابتدای مقاله بیان کردیم عوامل مختلفی بر روند درمان بعد از سکته مغزی تاثیر گذار هستند و همه ی بیماران سکته مغزی شبیه به هم نیستند و حتی در بسیاری از موارد نیازمند متد های درمانی متفاوتی می باشند. در زیر تعدادی از مواردی که بر بهبودی پس از سکته مغزی تاثیر دارد را برایتان بیان کرده ایم:
- هر چقدر شدت سکته مغزی و آسیب مغزی در اثر سکته مغزی کمتر باشد دوران نقاهت کمتر می باشد.
- بیمارانی که حرکت دست و پا را دارند و اندام های آنها عملکرد مناسب را دارد سریعتر به نتیجه می رسند.
- نداشتن بیماری زمینه ای و بیماری جسمی ، در روند بهبودی سکته مغزی موثر است.
- افرادی که بعد از سکته مغزی دچار مشکلات گفتاری و بلع نشده اند سریع تر درمان می شوند.
- اختلالات شناختی و روانی بر روند درمان سکته مغزی تاثیر منفی دارد.
- انگیزه و روحیه مثبت بیمار سکته مغزی بر روند بهبودی پس از سکته مغزی تاثیر گذار است.
- پیگیری روند درمان و انجام توانبخشی بعد از سکته مغزی، سرعت بهبودی را افزایش می دهد.
- حمایت های خانواده و اطرفیان در کاهش دوران نقاهت بعد از سکته مغزی تاثیر گذار است.
- همکاری خود بیمار سکته مغزی با کادر درمان یکی از مهم ترین مولفه ها در درمان سکته مغزی می باشد.
- شروع زود هنگام درمان های پزشکی و درمان های توانبخشی باعث کاهش مدت زمان درمان سکته مغزی می شود و باعث می شود که افراد، زمان طلایی درمان سکته مغزی را از دست ندهند.
با این حال درمان سکته مغزی یک پروسه ی طولانی مدت می باشد و نیازند زمان می باشد و از این رو بیماران سکته مغزی و اطرافیان می بایست صبر کافی داشته باشند و به مرور مشکلات بعد از سکته مغزی را درمان کنند، عجله داشتن در روند درمان سکته مغزی باعث می شود که بیماران سکته مغزی انگیزه و روحیه خود را برای درمان از دست بدهند و همچنین نتوانند به درستی روند درمان خود را طی کنند و همچنین بسیاری از افراد بعد از سکته مغزی به دنبال معجزه برای درمان سکته مغزی می باشند و می خواهند که یک شبه سکته مغزی را درمان کنند، عجله داشتن در روند درمان باعث می شود که افراد به سوی درمان های جانبی و غیر موثر مانند زالودرمانی و طب سنتی رو بیارند و فرصت طلایی درمان بعد از سکته مغزی را از دست بدهند.
نتیجه گیری
در آخر این مطلب به این نتیجه می گیریم که درمان سکته مغزی یک پروسه ی طولانی مدت می باشد و سرعت درمان و دوران نقاهت بعد از سکته مغزی در افراد مختلف متفاوت می باشد و بستگی به عواملی دارد که دربالا برایتان ذکر کردیم و امکان دارد فردی بعد از گذشت چند هفته بعد از سکته مغزی بهبودی را به دست آورد و فردی نیز ممکن است یک الی دو سال درگیر درمان سکته مغزی باشد. اصولا زمان طلایی درمان سکته مغزی 3 الی 6 ماه اول بعد از سکته مغزی می باشد و بیماران سکته مغزی که در این دوران درمان های فشرده را انجام می دهند بعد از گذشت 6 ماه از سکته مغزی اکثر راه درمان بعد از سکته مغزی را طی کرده اند.