در بیشتر موارد قبل از اینکه سکته مغزی اتفاق بیفتد یکسری هشدار ها و نشانه های سکته مغزی در بدن ظاهر می شود و یا سکته مغزی گذرا و کوچک اتفاق می افتد و خبر از سکته مغزی شدید تر در آینده می دهند. آشنایی با علائم و نشانه های سکته مغزی بسیار مهم می باشد و همه ی افراد می بایست این علائم را جدی بگیرند. سکته مغزی یکسری علائم و نشانه ها دارد و بسیاری از افراد متوجه نمی شوند که این علائم سکته مغزی می باشد، از این رو آشنایی با علائم رد کردن سکته مغزی بسیار مهم می باشد و در صورت مشاهده ی این علائم و نشانه ها سریعا باید اقدامات درمانی برای پیشگیری از سکته مغزی را اتخاذ شود.
در جوامع امروزی سکته مغزی بسیار شایع می باشد و از این رو آشنایی با سکته مغزی و روش های پیشگیری از سکته مغزی بسیار مهم می باشد. اکثر سکته مغزی ها قایل پیشگیری می باشند و با رعایت نکات ساده می توان از بروز سکته مغزی جلوگیری کرد. متاسفانه اکثر افراد قبل از اینکه به سکته مغزی مبتلا شوند و یا در اطرافیانشان بیمار سکته مغزی نداشته باشند، با سکته مغزی و عوارض آن آشنایی ندارند. دانستن دلایل سکته مغزی و کنترل این علائم برای همه ی افراد جامعه ضروری می باشد زیرا سکته مغزی در بعضی موارد صدمات جبران ناپذیری را به افراد تحمیل می کند و حتی زندگی بیمار سکته مغزی را مورد تهدید قرار می دهد.
قبل از اینکه سکته مغزی اتفاق بیفتد امکان دارد سکته مغزی خفیف و گذار اتفاق بیفتد. در برخی بیماران سکته مغزی قبل از اینکه سکته مغزی اصلی رخ بدهد چندین مرتبه و دور های متفاوت سکته مغزی های کوچک اتفاق افتاده است و متاسفانه افراد این علائم و هشدار ها را نادیده گرفته اند و اقدامات درمانی لازم را انجام نداده است.
علائم رد کردن سکته مغزی چیست؟
قیل از اینکه سکته مغزی اتفاق بیفتد یکسری از علائم و نشانه ها بروز می کند و خبر از سکته مغزی در آینده می دهند، از این رو افراد باید اقدامات ضروری برای جلوگیری از سکته مغزی را انجام دهند. به عنوان مثال اگر فردی دچار فشار خون بالا می باشد باید مدام فشار خون خود را چک و کنترل کند تا باعث سکته مغزی نشود، کنترل و درمان دلایل سکته مغزی بعد از مشاهده ی علائم رد کردن سکته مغزی در الویت می باشد.
در صورت مشاهده ی علائم و نشانه های زیر افراد به سکته مغزی شک کنند و اقدامات درمانی لازم را انجام دهند تا از بروز سکته مغزی در آینده جلوگیری کنند.
- بی حسی و لمس شدن موقتی یک سمت بدن
- گزگز و مورمور شدن اندام های یک سمت بدن
- بی حرکتی و فلج شدن موقتی اندام های یک سمت
- مشکل گفتاری و نا واضح صحبت کردن
- سرگیجه و حالت تهوع
- مشکلات بینایی موقتی و در یک چشم
- از دست دادن تعادل و ناتوانی در راه رفتن به صورت موقتی
- کج شدگی صورت به صورت موقتی
اقدامات بعد از رد کردن سکته مغزی
بعد از مشاهده ی این علائم می بایست سریعا به مراکز درمانی مراجعه کنیم و اقدامات درمانی لازم را انجام دهیم تا از دلیل این علائم مشخص شود، عدم پیگیری های لازم و درمان نکردن دلایلی که باعث سکته مغزی شده است می تواند در آینده صدمات جبران ناپذیری را به افراد تحمیل کند، اگر بالا رفتن فشار خون باعث علائم سکته مغزی شده است می بایست کنترل شود، اگر چربی خون بالا و غلظت خون باعث این علائم شده است می بایست کنترل و درمان شود.
پس از مشاهده ی علائم رد کردن سکته مغزی نباید کوتاهی کرد و این علائم را نادیده گرفت زیرا امکان اینکه این در آینده سکته مغزی شدید اتفاق بیفتاد بسیار بالا می باشد. در صورت کنترل و درمان علت های سکته مغزی، تا حد زیادی احتمال سکته مغزی کاهش پیدا می کند. سکته مغزی خود به خود اتفاق نمی افتد مگر اینکه یک بیماری یا یک مشکل در بدن وجود داشته باشد که باعث سکته مغزی شده است از دلایل اصلی سکته مغزی می توان به، فشار خون بالا، چاقی و عدم تحرک، رژیم غذایی ناسالم، فشارهای روانی و استرس و اضطراب، مصرف زیاد دخانیات و مشروبات الکلی، مشکلات قلبی و عروقی، چربی خون بالا و غلظت خون و… اشاره کرد. اگر فردی یکی یا چند مورد از دلایل سکته مغزی را دارد می بایست مراقبت های لازم را انجام دهد تا در آینده دچار سکته مغزی نشوند.