ورم دست و پا در سکته مغزی برای بعضی بیماران سکته مغزی اتفاق می افتد و این ورم حرکت مفاصل را محدود می کند و هر از گاهی دردناک نیز می باشد. بعد از سکته مغزی به دلیل بی حرکتی اندام ها و خشکی مفاصل ، اندام ها مستعد تورم و دردناک شدن هستند و در صورت بی حرکتی طولانی مدت و عدم درمان سکته مغزی و عدم توانبخشی سکته مغزی بر شدت این مشکلات افزوده می شود.
یکی از مشکلاتی که در صورت عدم حرکت طولانی مدت اندام ها ایجاد می شود درد دست و پا در سکته مغزی می باشد. سکته مغزی باعث ناتوانی حرکتی و عملکردی در یک طرف بدن می شود و این ناتوانی های حرکتی در صورت درمان نشدن باعث مشکلات فراوانی در بدن می شوند و از این رو درمان زود هنگام علائم و عوارض سکته مغزی بسیار مهم می باشد و این مشکلات و ناتوانی های سکته مغزی در روزهای اول بعد از سکته مغزی راحت تر برطرف می شود و هر چقدر از سکته مغزی بگذزد، ماندگاری و تثبیت این مشکلات بیشتر می شود.
ورم دست و پا در سکته مغزی بسیار آزار دهنده می باشد و در مواقعی نیز درمان آن به طول می انجامد و در اکثر مواقع بیماران سکته مغزی و اطرافیان از راهکارهای درمانی برای برطرف کردن ورم اندام ها آگاه نیستند و حتی دلیل اینکه چرا ورم در اندام های مبتلای آنها اتفاق افتاده است را نمی دانند، آشنایی با این موارد و راهکارهای درمانی بسیار کمک کننده می باشد.
دلایل ورم دست و پا در سکته مغزی
ورم اندام ها در سکته مغزی می تواند به دلیل مشکلات خود سکته مغزی و یا به دلیل بیماری های باشد که افراد قبل از سکته مغزی داشته اند و در دوران سکته مغزی به دلیل ناتوانی های سکته مغزی تشدید شده است، دلایل اصلی تورم اندام ها در سکته مغزی شامل موارد زیر می باشد.
- بی حرکتی طولانی مدت اندام ها و عدم گردش خون در اندام ها به دلیل بی حرکتی
- خشکی مفاصل و عضلات و عدم خونرسانی مناسب
- داشتن مشکلات کلیوی
- مشکلات قلبی و عروقی و عدم گردش خون در اندام های مبتلا به سکته مغزی
- در رفتگی و نیمه در رفتگی در مفاصل اندام ها
- انجام ندادن تمرینات توانبخشی سکته مغزی و ورزش های سکته مغزی
- استفاده نکردن از سمت درگیر سکته مغزی در انجام کارهای روزمره
- ضربه خوردن به اندام ها و یا خوابیدن مداوم به سمت اندام های درگیر سکته مغزی
- عدم دریافت ماساژ های درمان ماساژ درمانی درسکته مغزی سکته مغزی
موارد بالا از دلایل اصلی ورم دست و پا در سکته مغزی می باشد و همانطور که بیان کردیم، بی حرکتی اصلی ترین دلیل ورم در اندام ها بعد از سکته مغزی می باشد، از این رو حرکت اندام ها و انجام تمرینات سکته مغزی در الویت می باشد.
درمان ورم دست و پا در سکته مغزی
کاهش ورم اندام ها در سکته مغزی نیازمند درمان های متفاوت می باشد و نیاز می باشد که به صورت مداوم این درمان ها انجام شود و ممکن است مقداری به طول بیانجامد ولی ورم در سکته مغزی قابل درمان می باشد. در صورتی که اگر ورم دست و پا باقی بماند باعث محدودیت جرکتی در اندام ها می شود و اجازه نمی دهد که اندام ها پیشرفت حرکتی داشته باشند و در مواقعی نیز اندام های ورم کرده دردناک می شوند و باعث اذیت بیمار سکته مغزی می شوند و این درد اندام ها اجازه نمی دهد که بیمار سکته مغزی دست خود را حرکت دهد و از دست خود استفاده کند. درمان های ورم اندام ها شامل موارد زیر می باشد.
- انجام ماساژهای مخصوص کاهش ورم
- انجام حرکات نرمشی و در دامنه ی حرکتی اندام ها
- انجام تمرینات کششی سکته مغزی و ورزش های سکته مغزی
- درمان مشکلات کلیوی
- درمان بیماری های قلبی و عروقی
- استفاده از کمپرس آب سرد برای کاهش ورم در مواردی که پزشک تجویز کند
- استفاده از جوراب های مخصوص کاهش ورم
- استفاده از اندام های مبتلا و عدم بی حرکتی طولانی مدت
- جلوگیری از وارد شدن ضربه و آسیب به اندام های مبتلا به سکته مغزی
اگر ورم دست و پا در سکته مغزی به صورت طولانی مدت باقی بماند باعث دردناک شدن و خشکی مفاصل می شود و حرکت و کارایی اندام بسیار کاهش پیدا می کند و از این رو جلوگیری از ایجاد ورم در اندام بهترین راهکار می باشد و جلوگیری از ورم کار چندان دشواری نمی باشد و با رعایت نکات ساده ای که در مطالب بالا بیان کردیم جلوی بسیاری از ورم های بعد از سکته مغزی گرفته می شود و در صورت ایجاد ورم با راهکارهای درمانی که ارائه کردیم می بایست این ورم برطرف شود تا باعث آسیب به بیمار سکته مغزی نشود و در روند بهبودی پس از سکته مغزی خلل ایجاد نکند. درمان ورم اندام ها در سکته مغزی نیازمند نیازمند این می باشد که موارد بالا به طور کامل رعایت شود و راهکار های درمانی در طول روز به صورت چندین مرتبه انجام شود و با گذشت یک مدت از انجام راهکارهای درمانی به مرور از شدت ورم اندام ها کاسته می شود و در صورتی که بیمار سکته مغزی اندام های خود را به طور مرتب حرکت دهد این ورم به طور کامل برطرف می شود.