علائم سکته مغزی در زنان و مردان تا حدود زیادی شبیه به هم می باشد و می تواند تفاوت های جزئی داشته باشد و ما قصد داریم در این مطلب به این علائم اشاره کنیم. سکته مغزی باعث آسیب به مغز می شود و این آسیب باعث اختلال عملکرد طبیعی می شود و باعث می شود علائم و عوارض سکته مغزی آشکار شود. مغز همانند فرمانده و کامپیوتر بدن، اعمال و وظایف ما را تحت کنترل دارد و حتی افکار و رفتار ما از مغز منشا می گیرند و هر گونه اتفاقی که باعث آسیب به مغز شود و عملکرد طبیعی مغز را مختل کند، باعث به وجود آمدن اختلال در عملکرد طبیعی بدن می شود.
در جوامع امروزی شیوع سکته مغزی بسیار بالا می باشد و می بایست راهکار های پیشگیری از سکته مغزی را در الویت قرار دهیم و بهترین راهکار برای جلوگیری از سکته مغزی، زندگی کردن به سبک سالم می باشد و شامل: ورزش کردن منظم، کنترل وزن، کنترل فشار خون و قند خون،پرهیز از غذاهای پر چرب، سیگار نکشیدن، داشتن آرامش و کنترل فشارهای روانی و استرس می باشد. با رعایت یکسری نکات ساده و زندگی کردن به سبک سالم باعث جلوگیری از اتفاق افتادن بسیای از سکته مغزی ها می شود.
علائم سکته مغزی چیست؟
در لحظه اولیه وقوع سکته مغزی یکسری علائم ظاهر می شود که خبر از اتفاق افتادن سکته مغزی می دهد و آشنایی با این موارد باعث تشخیص سریع سکته مغزی و رساندن زودهنگام بیمار سکته مغزی به بیمارستان می شود. همانطور که در مقالات قبلی بیان کردیم شروع زودهنگام درمان سکته مغزی در الویت می باشد و باعث بهبودی سریع بیمار سکته مغزی می شود.
علائم اولیه سکته مغزی که خبر از اتفاق افتادن سکته مغزی می دهند عبارتند از: فلج شدن و بی حرکتی ناگهانی یک سمت بدن، کج شدگی صورت و مشکلات گفتاری و صحبت کردن، گزگز و مور مور شدن اندام ها به صورت ناگهانی، سرگیجه و زمین خوردن های ناگهانی، استفراغ و حالت تهوع، مشکلات بینایی در یک سمت و… می باشد. در لحظه ی اول و مشاهده ی علائم بالا سریعا به اتفاق افتادن سکته مغزی شک کنید و سریعا با اورژانس تماس بگیرید.
عوارض سکته مغزی در زنان و مردان
علائم سکته مغزی در زنان و مردان در اکثر موارد مشابه می باشد. علائم و عوارض سکته مغزی شامل موارد زیر می باشد.
- فلج شدگی و بی حرکتی اندام های یک سمت بدن
- اسپاسم و گرفتگی اندام های یک سمت بدن
- مشکلات راه رفتن و حتی مشکلات نشستن به صورت مستقل
- مشکلات گفتاری و صحبت کردن
- مشکلات بلع و غذا خوردن
- مشکلات تعادلی بعد از سکته مغزی
- مشکلات حسی در اندام های مبتلا
- گزگز و مور مور شدن در سمت مبتلای بدن
- اختلالات شناختی و رفتاری در بعضی بیماران سکته مغزی
تفاوت علائم سکته مغزی در زنان و مردان
به طور کلی شیوع سکته مغزی در سطح جهان در مردان بیشتر از زنان می باشد و بیشتر مبتلایان به سکته مغزی را آقایان شامل می شوند و شیوع سکته مغزی در زنان کمتر می باشد. در زیر تفاوت علائم سکته مغزی در زنان و مردان را برایتان بیان کرده ایم.
- اصولا شدت اسپاسم و گرفتگی اندام ها در مردان بیشتر از زنان می باشد
- آقایان به دلیل قوای جسمانی و فیزیکی بالا تر سریع تر به کمک توانبخشی سکته مغزی می توانند حرکت اندام ها را به دست آورند
- خانوم ها به دلیل روحیه ی حساس، بعد از سکته مغزی بیشتر دچار افسردگی و اضطراب می شوند
- اختلالات حافظه و اختلالات شناختی بعد از سکته مغزی اصولا در آقایان بیشتر می باشد
موارد بالا تعدادی از تفاوت های جزئی علائم سکته مغزی در زنان و مردان می باشد و سکته مغزی اصولا علائم و عوارض مشابه ای در آقایان و خانوم ها ایجاد می کند.
درمان علائم سکته مغزی در زنان و مردان
همانطور که در ابتدای مطلب بیان کردیم، شروع زود هنگام درمان های سکته مغزی بسیار مهم می باشد و هر چقدر درمان های پزشکی و درمان های توانبخشی سکته مغزی از روزهای اولیه ی سکته مغزی شروع شوند، بهبودی پس از سکته مغزی سریعتر اتفاق می افتد و مشکلات و ناتوانی های بعد از سکته مغزی سریعتر درمان می شود.
درمان ناتوانی ها و فلج شدن اندام بعد از سکته مغزی به کمک تمرینات توانبخشی سکته مغزی می باشد که توسط کاردرمانی سکته مغزی و فیزیوتراپی سکته مغزی انجام می شود. بیمارانی که مشکلات گفتاری و غذا خوردن دارند می بایست توسط گفتاردرمانی سکته مغزی به درمان این اختلالات بپردازند. درمان سکته مغزی پروسه ی طولانی مدت می باشد و بهبودی بعد از سکته مغزی به مرور به دست می آید از این رو می بایست تمرینات سکته مغزی به صورت فشرده و مرتب انجام شود تا حداکثر بهبودی حاصل شود.